FRÅGOR & SVAR

Hur länge håller lashlift/browlift? 

En lashlift eller browliftbehandling håller 6-10 veckor beroende på dina hårstråns cykler. De flesta har minimalt av permanenten kvar efter 8 veckor, så återbesök rekommenderas var 8e vecka. Detta justeras med varje kund efter några besök.

Kan jag använda mitt fransserum när jag gjort lashlift?

Absolut det kan du använda precis som vanligt! Serum stärker fransarna och ger oftast ett bättre resultat efter regelbunden användning. Se bara till att du låter fransar eller bryn vara helt i 24h efter behandling, så håll upp med fransserum under det första dygnet. 

Hur länge håller naglar?

Naglar med konstmaterial håller oftast 4-5 veckor i alla fall. Efter dessa veckor behövs ett återbesök eller borttagning av naglarna då utväxten gör dem instabila. Gör man inte återbesök ca var 4e vecka riskerar man skador på den egna nageln som kan bli permanenta samt obehag och trasiga naglar generellt. 

Varför släpper mina naglar? 

Konstmaterial som Gel polish, Gel eller Akryl behöver lite skötsel för att det ska hålla som förväntat. Har du problem med att material släpper, se över hur du använder dina naglar och händer. Att använda naglarna som verktyg, slitsamma vanor som att sitta mycket vid dator och skriva, hantera mycket vatten eller kemikalier, skiftande hög eller väldigt låg temperatur utomhus eller liknande yttre påfrestningar sliter på naglarna och kan orsaka skador och släpp. Det viktigaste av allt är att smörja naglarna 2-3 gånger dagligen samt att använda handskar utomhus vid kyla och även diskhandskar vid hantering av vatten för att förhindra släpp. Även längden på naglarna eller val av material kan vara en viktig aspekt att se över. Långa naglar eller väldigt mjuka naglar är känsligare.

Det kan också ha med medicinering, hormoner eller sjukdomar att göra. Misstänker du någon av dessa, fråga din nagelterapeut eller läkare om problemen.

Varför skiljer det så mycket i pris på nagelbehandlingar från salong till salong? 

Alla nagelterapeuter har olika förutsättningar. Omkostnader som hyra (beroende på tillgänglighet och placering) samt materialinköp är de tydligaste skillnaderna mellan salonger. Centrala salonger med stor kundkrets är ofta dyrare att hyra samt väl utvalda och godkända produkter har dyrare inköpspris. Sedan har du nagelterapeutens erfarenhet, utbildning och utbud att ha med i beräkningen också. Resultatet blir att en tillgänglig nagelterapeut med bra läge och parkering, som använder produkter som kommer från en bra och stabil leverantör / tillverkare och som har utbildning och erfarenhet, har dyrare priser. 

Det är också hantverk vi nagelterapeuter arbetar med, så vill du ha fler färger att välja på, fler fantastiska designer att uttrycka dig med eller bara vill ha naglar så som DU önskar, så kostar detta också mer pengar för det kräver mer kunskap. 

Behöver naglarna andas och vila mellan behandlingar?

Detta är den vanligaste myten jag får höra på jobbet! Naglar är döda celler, d.v.s. kroppens avfall. De går inte att reparera dem när skada är skedd utan nageln behöver då växa ut och ersättas av ny nagel. Att naglarna behöver vila från material för att vara snäll mot dem eller för att de ska bli starkare är alltså felaktigt. Jag personligen har haft material på mina naglar konstant i snart 10 års tid för att skydda mina egna naturligt tunna, spröda naglar. Så att ha korrekt applicerat och underhållet material på naglarna hela tiden är snarare skyddande och stärkande än slitsamt. 

Däremot, har skada uppstått p.g.a. felhantering, felfilning, avslitet material eller liknande så kan nageln behöva "bytas ut" innan man kan bygga på den igen. I så fall talar din nagelterapeut om detta för dig och rekommenderar oftast att lämna nageln obyggd och omplåstrad tills nästa återbesök. Det kan också uppkomma permanenta skador p.g.a. felhantering, sjukdom eller mediciner som orsakar ständigt återkommande problem med naglarna, oavsett om de växer ut på nytt. I dessa fall kan din nagelterapeut hjälpa dig att hitta en behandling som kan funka för just dina behov. 

Är det åldersgräns på naglar och fransar?

Ja, hos mig är det 16års gräns på nagelbehandlingar och 18års gräns på frans och brynbehandlingar. Detta dels för att man som yngre än så löper stor risk för utveckla allergier mot kemiska produkter, dels för att man ska kunna förstå skötselråd samt underhålla och ta hand om naglar/fransar/bryn efter behandling.